Bu çalışma SEO ile ilgili geniş bir kavramsal çerçeve oluşturmaya odaklanmaktadır. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hizmeti, bir web sitesinin organik arama sonuçlarında üst sıralarda yer almasını sağlamak için yapılan çalışmaların tümüdür. İşletmeler için dijital pazarlama stratejilerinin önemli bir parçasıdır.
- Çoğu zaman anlatmak benim keyifle yaptığım bir iş oldu sonuçta bir eğitim fakültesi mezunu öğretmenim.
- Ancak onun haricinde; Google algoritmasının, siteniz ile yeterli eşleşme olmadığı durumda arama sorgusuyla alakalı olarak düzeyi daha iyi göstermek için title ve açıklamaları değiştirebilmektedir.
- Kullanıcı deneyimini iyi düşünen birileri oraya bir görevli koymuştur.
- Yerel SEO çalışmalarında anahtar kelimeler dikkate alındığında long tail ve konumu hedefleyen alternatifleri değerlendirmek gerekir.
- Anahtar kelimelerinizi alakasız şekilde aşırı derecede kullanırsanız, içeriğinize zarar verirsiniz.
Genel olarak sitenizin başka web siteleri tarafından önerilmesi, tavsiye edilmesi gibi çalışmaları kapsamaktadır. Site dışı SEO çalışmasının büyük bir çoğunluğunu backlink çalışmaları oluşturmaktadır. İçeriği SEO için ele aldığımızda, iyi sıralama alan birçok web sitesinin içeriklerinin fazlasıyla uzun olduğu görülmektedir. Bu sektörden sektöre değişse de büyük birçoğunluğu bu şekilde olduğu görülüyor.
Yerel SEO çalışmalarında anahtar kelimeler dikkate alındığında long tail ve konumu hedefleyen alternatifleri değerlendirmek gerekir. SEO çalışmalarında yerel çözümlere başvurmak istediğinizde titiz ve kaliteli bir çalışma gerçekleştirmeniz şart. Üstelik bu çalışmayı yaparken kuralına uygun hareket etmek başarıyı destekleyecek en önemli konulardan bir tanesidir. Aşağıda sıralanan adımları izleyerek yerel çalışmalarda size en uygun sonuçları elde edebilirsiniz. 404 hataları her zaman oluşabilir özellikle çok fazla sayfaya sahip olan sitelerde 404 hatalarını kontrol altında tutmak çok hızlı olmayabiliyor.
SEO Analiz Nedir?
Siyah Şapka ise; tam tersi olarak arama sonuçlarında çıkabilmek adına yapılan tüm kurallara aykırı, etik olmayan çalışmaları kapsamaktadır. Etik olmayan çalışmalarla arama sonuçlarına üst sıralarda çıkmanız kolaylaşabilir ancak Google bunu fark ettiği zaman büyük olasılıklı sitenizi cezalandırır ve yasaklar. Web sitenizi öne çıkması için, nasıl optimize edileceğini öğrenmek için önce arama motorlarının nasıl çalıştığını bilmeniz gerekmektedir. Bizler yani web sitesi sahipleri bu kuralları bilir ve oyunu kurallarına göre oynarsak başarısız olma ihtimalimiz çok düşük olur. SEO, ücretli olmayan (“organik” olarak bilinir), arama motoru sonuçları aracılığıyla web sitenizin ziyaretçilerini artırma çalışmalarıdır.
SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)
Meta tagler, arama motorlarına ve kullanıcılara ürününüzün içeriği hakkında bilgi sunar. Arama motorlarındaki sıralamanızı belirleyen temel etkenlerden biridir. Değişen ve gelişen kullanım alışkanlıklarını gözden kaçırmayan Google, mobil performansa desktoptan çok daha fazla önem veriyor. Artık yapılan Google aramalarının %60’ı mobil üzerinden yapılıyor ve eğer mobil performasınız iyi değilse Google gözünde web sitenizin pek bir değeri olmayacağını bilmelisiniz.
Arama Motorlarına Uygun Sayfalama Yapısı
Anahtar kelime araştırması SEO sürecinin en önemli bölümlerinden biridir. Her şey dönüşümler veya gelen trafikle ne yapmak istediğinizle ilgilidir. Daha çok trafik mi yoksa daha çok dönüşüm getirecek trafik mi? Bunu ilerleyen zamanlar da ele alacağım ve bununla alakalı bir içerik yayınlayacağım. Şimdi, bu uzun kuyruklu ve “iphone” gibi sık sık aranan bir anahtar kelime değil. Ancak bu arama sizin sitenizle son derece alakalı ve rekabet oranı yüksek olmaya ayrıca dönüşümle sonuçlanması çok yüksek ihtimalli bir kelime.
Örneğin, “kırmızı sneaker modelleri” gibi uzun kuyruklu bir Purchased links, links from the main page, mass linking – telegram @seo_linkk anahtar kelimeyi hedeflediğimizi varsayalım. 500 kelimelik bir içerikte hedef anahtar kelime kullanım oranımız %3 olsun. Yani 15 defa bu kelime öbeğini yazımızda geçirmemiz gerekiyor. Popüler WordPress eklentisi YOAST ideal anahtar kelime oranının %0.5 ile %3 olduğunu söylüyor.
H1 sitenizin ana başlığıdır, yani hedeflediğiniz anahtar kelimeyi doğrudan hedefleyen bir başlık belirlemeniz önemlidir. Ancak H2, H3, H4 gibi alt başlıkları içeriğinizin kapsamına göre bir veya birden fazla kullanabilirsiniz. Meta description olarakta bilinen açıklamalar SERP sonuçlarında başlığınız hemen altında bulunan kısa açıklamalardır.
Recent Comments